duminică, 26 august 2018

Ce inseamna UMF? Clasificare miere de manuka!

Te-ai intrebat ce inseamna UMF? Este factorul de clasificare miere de manuka originala! Primul gand a fost ca sunt initialele de la Universitatea de Medicina si Farmacie, dar nu este asa.


Aceasta prescurtare inseamna "Factorul Unic Manuka" care este singura marca de calitate, independenta si  recunoscuta pe piata Manuka si care protejeaza drepturile consumatorului. Determina puterea antibacteriana a mierea de manuka beneficii, prin masurarea nivelului de metilglioxal, dar si a nivelul de dihidroxiacetona, respectiv activitatea peroxidului de hidrogen din miere.




Este marca utilizata doar de catre producatorii licentiati din Noua Zeelanda, si reprezinta un sistem de clasificare care separa mierea de Manuka naturala, nealterata si 100% pura, de produsele contrafacute sau ce au o calitate sub semnul intrebarii. Simbolul UMF reprezinta o garantie a faptul ca mierea manuka respectiva este originala.

Tipuri de UMF ale mierii de manuka:


- UMF 5+, UMF 8+: niveluri scazute ale activitatii antibacteriene => mierea de manuka contraindicatii fiind recomandata doar pentru consumul zilnic, ca si supliment nutritional;

- UMF 10+, UMF 12+: indica o activitate antibacteriana mica spre medie => mierea manuka pret fiind recomandata pentru intretinere, mentinerea unei stari bune de sanatate;


- UMF 15+, UMF 16+, UMF 18+: activitate antibacteriana mare;


- UMF 20+, UMF 25+: activitate antibacteriana foarte mare.


Producatorii de miere manuka pret din Noua Zeelanda care folosesc standardul UMF pot fi consultati la aceasta adresa. Daca ai cumparat un borcan de miere manuka RAW poti verifica existenta producatorului foarte simplu. Consulta originalitatea produsului.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu